Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 26.09.2021.

17:20

Hamilton: Trebalo je mnogo vremena do 100. pobede

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je trebalo mnogo vremena da bi se došlo do 100. pobede u Formuli 1, ali i da nije bio siguran u pobedu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Hamilton: Trebalo je mnogo vremena do 100. pobede
EPA-EFE/Yuri Kochetkov

"Trebalo je mnogo vremena da se dođe do 100. pobede. Nisak bio siguran da će to biti ovde. Tim je na kraju uradio dobro, kada me je pozvao u boks. Nisam hteo da pustim Landa Norisa. Zahvalan sam svima u fabrici", rekao je Hamilton, koji je pobedom u Sočiju preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu.

Hamilton je do pobede došao po kiši, nakon što je promenio gume četiri kruga pre kraja, dok je Noris (Meklaren), koji je veći deo trke bio prvi ostao na stazi, a kasnije je završio na sedmom mestu.

Sedmostruki svetski šampion tako je postao prvi vozač u istoriji šampionata sa 100 pobeda, a ranije je oborio rekord po broju pobeda, koji je držao Mihael Šumaher (91).

Britanac je dodao da je nakon grešaka, koje je napravio u kvalifikacijama, bio odlučan da trku odradi najbolje što može.

Drugoplasirani u trci i u generalnom poretku, Maks Verstapen (Red Bul) rekao je da "trka nije bila laka, ali i da je srećom kiša pomogla da dođe do drugog mesta".

"Naravno doći od poslednjeg mesta do drugog je jako, jako dobro", dodao je on.

Vozač Ferarija Karlos Sainc, koji je kroz cilj prošao treći istakao je da je kiša počela da pada po njega u najgorem mogućem trenutku, ali i da je ekipa reagovala na vreme, i da su na kraju imali izuzetno "snažnu trku".

U generalnom plasmanu Hamilton vodi sa 246,5 bodova, dok je Verstapen drugi sa dva boda manje.

Naredna trka vozi se za Veliku nagradu Turske, 10. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve