Šta je sve otkriveno u novom dokumentarnom filmu o Šumaheru?

Popularna platforma Netflix izbacila je dokumentarni film o Mihaelu Šumaheru, sedmostrukom šampionu Formule 1.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Najbolji vozač svih vremena doživeo je nesreću na skijanju 2013. godine i od tada je u komi.

Dokumentarni film "Šumaher" izašao je u sredu i trenutno je glavna tema.

U dokumentarnom filmu otkriveno je nekoliko zanimljivih stvari, koje do sada nismo znali ili su bile samo manje poznate široj javnosti.

Dokumentarac otkriva da je Šumaher voleo da priređuje žurke i da je prvi dolazio i poslednji odlazio sa njih, kada ih nije pravio već išao na žurku.

Poznato je da je kao mali vozio karting i da njegova porodica nije imala novca. Otac mu je radio kao šanker, a mali Mihael vozio je karting na oguljenim gumama. Otac je otkrio da je Mihael imao 500 maraka mesečno i da mu je tek Vil Veber sredio ugovor i četvorostruko veću mesečnu platu kada su započeli saradnju.

Kada je Šumaher iz Benetona prešao u Ferari, Žan Tod nije verovao da je Mihael pravi čovek za njih. Preispitivao je svoju odluku i mislio je da je pogrešio i da je trebalo da angažuje Finca Miku Haninena.

Na kraju mu je bilo drago što je tada pogrešio jer je Šumaher osvojio pet vezanih titula.

Otkriveno je i da je bio opsednut nesrećom Airtona Sene, koji je poginuo 1. maja 1994. godine u Imoli. Flavio Brijatore otkrio je da je Šumaher imao Senin poster i da je plakao kada bi se spomenula nesreća Brazilca. Plašio se da ne pogine isto kao Sena i često je razmišljao o tome. Kada je Airton Sena poginuo, Šumaher nije mogao da spava danima.

U dokumentarcu je otkriveno i kako je postao majstor za vožnju po kiši. Vozio je karting ispred očevog restorana i uvek je po kiši koristio gume za suvo vreme. Tako je naučio da savršeno kontroliše bolid po kišnom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.