Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 01.08.2021.

19:15

Alonso odolevao Hamiltonu; Okon: To je timski rad

Vozač ekipe Alpin Esteban Okon rekao je da je srećan zbog pobede u Madjarskoj, njegove prve u Formuli 1 i zahvalio timskom kolegi Fernandu Alonsu na pomoći.

Izvor: MT

Autor: MT

Alonso odolevao Hamiltonu; Okon: To je timski rad
EPA-EFE/Zsolt Szigetvary

"Osećaj je sjajan. Imali smo neke teške trenutke u sezoni, ali smo uspeli da ih prevazidjemo zajedno. Vratili smo se na fantastično mesto i pobedili smo danas. Ne znam šta da kažem, fantastično", rekao je Okon.

Okon je iskoristio haos u prvom krugu na Hungaroringu, vozio je sigurno do kraja i ostvario najveći uspeh u karijeri. Njemu je mnogo pomogao Alonso, koji je nekoliko krugova uspevao da zadrži Luisa Hamiltona iz Mercedesa, koji je popravljao pozicije i imao je priliku čak i za pobedu, iako je u jednom trenutku bio poslednji, 14.

"Čestitam i Fernandu, zahvaljujući njemu ovo je moguće, zbog borbi koje je imao. To je timski rad. Ovo je bio fantastičan dan. Hvala svima u ekipi na velikom poverenju. U teškim trenucima ne znaš gde si, ali ekipa veruje u mene i vratili smo se tamo gde pripadamo", naveo je on.

Okon je rekao da od početka dobro saradjuje sa Alonsom i da su napravili jak dvojac.

"Radimo zajedno i guramo ovaj tim da napreduje i da se primakne vodećima. On je fantastičan momak i zaista uživam u našoj saradnji", naveo je 24-godišnji francuski vozač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve