Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 20.06.2021.

18:45

Ferstapen: Taktika se isplatila

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da se strategija ekipe sa dva odlaska u boks u trci Formule 1 za Veliku nagradu Francuske isplatila.

Izvor: MT

Autor: MT

Ferstapen: Taktika se isplatila
EPA-EFE/NICOLAS TUCAT

"Na kraju trke sam uživao. Na početku je bilo mnogo teško, zbog vetra smo u jednom krugu imali dobru ravnotežu, a zatim smo se u sledećem klizali svuda. Kada sam prvi put otišao u boks pritisklali su me na tvrdim gumama, ali smo se odlučili za dva zaustavljanja u boksu i na kraju se isplatilo. Morali smo naporno da radimo za to, ali nagrađeni smo", rekao je Ferstapen posle trke.

On je danas pobedio na stazi "Pol Rikar", ostvario je 13. pobedu u karijeri, a treću u sezoni, posle čega je uvećao prednost nad aktuelnim šampionom iz Mercedesa Luisom Hamiltonom na 12 bodova u generalnom plasmanu.

"Tokom cele trke sam se borio sa Luisom i tako će biti do kraja sezone", naveo je holandski vozač.

Hamilton je obišao na startu Verstapena, ali je Holandjanin uspeo da ga pretekne prilikom odlaska u boks. Hamilton do kraja trke nije menjao gume, pa ga je krug i po pre kraja Verstapen obišao na svežijim gumama.

"Čestitam Maksu, obavio je sjajan posao, bili su jači tokom celog vikenda. S obzirom da smo imali tešku situaciju u petak, zaista sam zadovoljan današnjim rezultatom. Naravno, nismo pobedili i vodili smo, ali gume nisu izdržale do kraja i nažalost sam izgubio poziciju, ali trka je bila dobra", naveo je Hamilton.

Na kraju trke iz ekipe su mu rekli da je njihova krivica u vezi sa strategijom, koja je naljutila i drugog vozača Mercedesa Valterija Botsa, koji je u završnici ostao bez trećeg mesta, nakon što ga je obišao vozač Red Bula Serhio Peres.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve