Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 08.04.2021.

17:22

Hilkenberg rezervni vozač u Aston Martinu

Nemac Niko Hilkenberg postao je rezervni vozač ekipe Aston Martin u šampionatu Formule 1.

Izvor: B92

Autor:B92

Hilkenberg rezervni vozač u Aston Martinu
EPA-EFE/DAVID GUZMAN

Hilkenberg je prošle sezone vozio tri trke za ekipu, koja se tada zvala Rejsing Point, kada su vozači Serhio Peres i Lens Strol imali koronavirus.

On je od 2012. do 2016. godine nastupao za ekipu, koja se tada zvala Fors Indija.

"Ekipa zna da može da se osloni na mene, da ću uskočiti i obaviti odličan posao. I ja sam potpuno spreman za taj izazov", rekao je Hilkenberg, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Za ekipu Aston Martin ove sezone voze četvorostruki svetski šampion Sebastijan Fetel i Lens Strol.

Osim što će biti rezervni vozač, 33-godišnji Hilkenberg će provoditi vreme i na simulatoru i pomoći ekipi u razvijanju bolida.

On je prošle sezone pozvan izuzetno kasno za učešće u dve trke, kao zamenu za Peresa malo pre prvog treninga u petak uoči trke za Veliku nagradu Velike Britanije, kao i u subotu uoči trećeg treninga za Veliku nagradu Ajfela kada se Strol razboleo.

"Zaista mi je drago što ću ponovo raditi sa ovom ekipom, sa kojom sam vozio mnogo puta u karijeri. Biće zanimljivo pomagati razvoj ekipe tokom sezone i radujem se postizanju dobrih rezultata", naveo je Hilkenberg.

Sezona Formule 1 nastavlja se drugom trkom u šampionatu, 18. aprila u Italiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve