Nova vest
Auto-moto

Utorak, 23.02.2021.

10:00

"Ne pokušavamo da pobedimo Ferari"

Direktor ekipe Meklaren Zek Braun rekao je da u predstojećoj sezoni Formule 1 očekuje veliku borbu za sredinu tabele

Izvor: SN

Autor: SN

EPA-EFE/Bryn Lennon / Pool

Braun je rekao da veruje da će Aston Martin mnogo dobiti dovodjenjem četvorostrukog svetskog šampiona Sebastijana Fetela.

Meklaren je u poslednjoj trci prošle sezone osvojio treće mesto u šampionatu konstruktora, za koje su se borili još Rejsing Point (sada Aston Martin), Reno (sada Alpin), Ferari i Alfa Tauri.

"Sa tom grupom smo se borili prošle godine i mislim da ćemo nastaviti tamo gde smo stali u Abu Dabiju. Sebastijan Fetel je četvorostruki svetski prvak, prošle godine nije imao sjajnu sezonu i mislim da će ove sezone biti izuzetno motivisan, na svom najvišem nivou", rekao je Braun, preneo je Skaj.

"Moramo da pazimo na sve njih", dodao je on.

Meklaren je kao cilj postavio da se primakne šampionu Mercedesu i vicešampionu Red Bulu.

Ekipa je na trećoj poziciji zamenila Ferari, koji je sezonu završio na šestom mestu. To je najlošija sezona italijanske ekipe u poslednjih 40 godina.

Upitan da li je Meklaren favorit u borbi sa Ferarijem, Braun je rekao:

"Moramo da se koncentrišemo na sebe". "Ne pokušavamo samo da pobedimo Ferari, pokušavamo da pobedimo devet ekipa. Mi smo imali sjajnu prošlu godinu, oni su se mučili. Mnogo bih se iznenadio da oni ove godine ponovo budu šesti. To je sjajan tim, imaju dvojicu vrlo jakih vozača i mislim da će biti vrlo neizvesno ove godine", naveo je on.

Za Meklaren će ove sezone voziti Lando Noris i Danijel Rikardo.

Zvanična predsezonska testiranja obaviće se od 12. do 14. marta na stazi Sakir, na kojoj će 28. marta početi nova sezona, trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve