Nova vest
Auto-moto

Petak, 04.12.2020.

13:53

Lekler: Uplašio sam se, mislio sam da je Grožan poginuo

Šarl Lekler, vozač ekipe Ferarija, priznao je da je bio uplašen da je njegov kolega Roman Grožan izgubio život posle stravične nesreće na trci u Bahreinu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Lekler: Uplašio sam se, mislio sam da je Grožan poginuo
Photo by Florent Gooden - Pool/Getty Images

Sve se desilo na početku trke kada je Grožanov bolid posle kontakta sa drugim vozilom žestoko udario u zaštitnu ogradu i zapalio se.

Francuski vozač je 26 sekundi bio u plamenu, ali je nekako uspeo da napusti vozilo i izbegne najgore.

Zaradio je nekoliko opekotina i povrede rebra, pa je posle tri dana otpušten iz Vojne bolnice u Bahreinu.

Lekler je za BBC rekao kako je u trenutku nesreće pomislio na najgore.

"Video sam taj udarac u ogledalu mog bolida, odmah sam bio svestan da je to jako ozbiljno i uplašio sam se da je najgore. Da budem iskren, nisam imao mnogo nade da je preživeo, bio sam strašno zabrinut. Nije bilo nikakvih vesti dok nisam stigao do pit stopa, kad sam izašao iz vozila, čuo dam da je Roman napustio vozilo. Nisam mogao da poverujem, posebno zbog toga što sam na ulasku u devetu krivinu video da je bolid u plamenu", rekao je Lekler.

Pojedine Grožanove kolege optužile su medije zbog toga što su nastavili da prikazuju snimke nesreće. Posebno je nezadovoljan Danijel Rikardo.

"Zbog načina na koji je incident prikazivan iznova i iznova, mogu da kažem da je to potpuno nepoštovanje njega i njegove porodice, ustvari za sve porodice koje su to gledale. Moglo je da se vidi kasnije, nije moralo odmah. Igraju se sa našim emocijama, sve je to bilo odvratno", rekao je Rikardo.

Kasnije je za portal Motorsport pričao kako je to zaista bilo nepotrebno.

"Momenat kad je izašao iz bolida i ušao u medicinsko vozilo je sve što je trebalo da vidimo. Niko nije razmišljao o njegovoj porodici. Kasnije, kada smo pokušavali da saznamo šta je bilo, videli smo stalno to beskrajno ponavljanje nesreće. Svi smo bili uznemireni, što je razumljivo. Naleteo sam na Romanovu suprugu Marion i ona je rekla da ceni to što sam rekao, to je sve što mi je bilo potrebno", zaključio je Rikardo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve