Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 29.11.2020.

18:15

"Vatrena" trka u Bahreinu, tragičar Peres i dominacija šampiona

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je na trci za Veliku nagradu Bahreina u šampionatu Formule 1.

Izvor: MS

Autor: MS

(Photo by Bryn Lennon/Getty Images

Aktuelni šampion nastavio je da dominira petim uzastopnim trijumfom, a ukupno 11. ove sezone u najbržem trkačkom cirkusu.

Ponovo je lako došao do 95. pobede u karijeri, po čemu je rekorder i nastavlja da "beži" legendarnom Mihaelu Šumahaeru po tom parametru (91).

I u Bahreinu, gde je trku obeležio težak udes Romana Grožana kada mu se zapalio bolid posle udarca u zaštitnu ogradu, Britanac je pokazao da nema premca u F1.

Na podijumu je završio tandem iz Red Bula Maks Ferstapen i Aleksander Albon tako što se Serhiju Peresu takođe zapalio bold tri kruga pre kraja dok je bio treći.

Iza njih su redom završili od petog do 10. mesta Lando Noris (Meklaren), Karlos Sajns (Meklaren), Pjer Gasli (Alfa Tauri), Danijel Rikardo (Reno), Valteri Botas (Mercedes), Esteban Okon (Reno) i Šarl Lekler (Ferari).

Nadmetanje na stazio "Šakir" obeležio je još jedan težak incident kada je Danil Kvjat, koji je bio vinovnik kod dešavanja sa Gaslijem, zakačio Lensa Strola, a ovaj se "prevrtao" u bolidu.

Čak tri incidenta ukupno, trijumf Hamiltona i mnogo uzbuđenja, kao u najboljim danima F1.

Poslednja trka ove sezone vozi se u Abu Dabiju 13. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve