"Hamilton je kao lav"

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je da Luisu Hamiltonu ne nedostaje motivacije za takmičenje.

SNIzvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Bryn Lennon/Getty Images
Photo by Bryn Lennon/Getty Images

Hamilton je pobedio u trci za Veliku nagradu Turske u Istanbulu i izjednačio rekord Mihaela Šumahera po broju osvojenih titula u Formuli 1.

Britanac je startovao sa šestog mesta, ali je uspeo dobrom vožnjom da nadoknadi zaostatak i pobedi.

"To pokazuje kako je sposoban da se izbori sa situacijom koja na početku nije išla u njegovu korist i bio je jedini koji je to održavao na stazi. Bio je gladan kao lav vozeći na kraju sa onakvim gumama, uz rizik od kiše. Ne vidim da mu opada motivacija", rekao je Volf posle trke.

Hamilton još nije produžio ugovor sa Mercedesom, a Volf je nedavno rekao da će pregovori početi tek kada Britanac osvoji titulu.

"Imamo zaista sjajan odnos koji je rastao svih ovih godina. Ekipa ga podržava 100 odsto i on 100 odsto podržava ekipu. Zbog toga je ovih dana, koji su bili zaista teški, uspeo ovo da izvede protiv svih šansi", naveo je Volf.

"Ova godina je bila veoma, veoma specijalna, u teškim uslovima za sve širom sveta. Nadam se da smo se pokazali i zbog toga je, biti na vrhu posle ovako teške godine i ovako teškoj trci, izuzetno", dodao je on.

Takođe, ni Volf nema ugovor sa Mercedesom za sledeću godinu.

"Mislim da smo faktor jedni drugima. Ako ja odem, Mercedes će i dalje pobeđivati a to je nešto što vidim kao obavezu - da i dalje pobeđuje u budućnosti. Ali taj trenutak još nije došao", naveo je Volf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.