Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 12.11.2020.

16:12

Rikardo protiv svog novog tima: Čudno? Nije uopšte

Vozač Renoa Danijel Rikardo rekao je da se ne oseća čudno kada se žestoko na stazi bori protiv svoje buduće ekipe Meklaren

Izvor: B92

Autor:B92

Rikardo protiv svog novog tima: Čudno? Nije uopšte
Photo by Antonin Vincent - Pool/Getty Images

Rikardo želi da završi sezonu na pravi način i pomogne da francuski tim ostvari što bolji plasman.

Reno je trenutno treći u šampionatu konstruktora, a to bi bio njegov najbolji plasman u šampionatu još od 2007. godine. Francuski tim ima 135 bodova, bod više od Meklarena i Rejsing Pointa, na četvrtom i petom mestu.

Rikardo je osvojio veći deo tih bodova ove sezone, njegove poslednje u Renou, pošto će od sledeće sezone biti član Meklarena.

Australijanac je rekao da će nastaviti da pokazuje "intenzitet i lojalnost" u Renou, a upitan da li mu je čudno pošto pokušava da pobedi svoj budući tim, on je za Skaj rekao: "Ne, uopšte".

"Gledam ekipiu i gledam sebe i zaista sam im obećao da ću dati sve od sebe do kraja sezone, nema zabave i igara. Mislim da Meklaren gleda, a svako koga stvarno zanima i ko je u toj ekipi pravi trkač, to će poštovati. Pokazaću pravi intenzitet i lojalnost i sve što mogu sa Renoom do samog kraja, a to bi trebalo da se ceni i razume", naveo je Rikardo.

Rikardo je četvrti u konkurenciji vozača, a u predstojeću trku u Istanbulu ulazi posle dva plasmana na podijum u poslednje tri trke.

"Sledeće godine stranica se okreće, biću u Meklarenu, ali do tada ću nastaviti da radim za Reno", dodao je on.

Rikardo će sledeće godine u Meklarenu zameniti Karlosa Sainca, dok će za Reno voziti Fernando Alonso, koji se posle dvogodišnje pauze vraća u Formulu 1.

Trka za Veliku nagradu Turske u Istanbulu vozi se u nedelju od 11.10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve