Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 25.10.2020.

13:45

Hamilton srušio Šumaherov rekord – dupla pobeda Mercedesa

Luis Hamilton, vozač Mercedesovog F1 tima, slavio je na trci za VN Portugala u Eštorilu.

Izvor: SN

Autor: SN

Hamilton srušio Šumaherov rekord – dupla pobeda Mercedesa
Photo by Jorge Guerrero - Pool/Getty Images

Luis Hamilton je još jednom imao dominantnu predstavu i pokazao svima zašto je najbolji vozač na planeti i pobedio po 92. put u karijeri!

Posle 66 krugova u Eštorilu, Luis Hamilton je kroz cilj prošao kao najbrži i iza sebe ostavio timskog kolegu Valterija Botasa, koji je imao tehničkih problema tokom trke.

Na podijum se popeo još i Maks Ferstapen koji je takođe imao turbulentnu trku u Portugalu, a vodeći trojac nam je uz ostale vozače pružio fantastičnu trkačku predstavu u nedelju popodne.

4. je završio Lekler, potom idu Gasli, Sajnc, Peres, Okon, Rikardo i Fetel kao vozači koji su bili u bodovima.

Još u prvom krugu je bilo haotično, Ferstapen i Peres su se sudarili, bio je to trkački incident iz kog je najviše profitirao Meklaren, pošto je Karlos Sajnc preuzeo vodeće mesto dok je počela da pada kiša!

Da, sve ovo se desilo u prvom krugu. Hamilton je pao na treće mesto, a Lando Noris je počeo da se probija dok je Sajnc čuvao prvu poziciju i kako je vreme prolazilo, njihovi pneumatici su gubili na snazi.

Nije prošlo previše vremena i Botas je vratio poziciju broj 1, a onda potom i Hamilton obilazi Botasa i tada je već bilo jasno da je Luis zauzeo odličnu poziciju za obaranje rekorda Mihaela Šumahera i osvajanja 92. pobede u karijeri.

Hamilton je lider u generalnom plasmanu šampionata i ove sezone "napada" sedmu titulu šampiona u Formuli 1.

Kimi Raikonen je u jednom momentu bio 6. na stazi, ali je pred kraj trke ostao bez bodova jer ga je obišao Sebastijan Fetel, koji nekako nije bio previše vidljiv na današnjoj trci.

Njegov timski kolega Šarl Lekler je imao neke dobre bitke, pre svega sa Sajncom, a Rejsing Point je iz kruga u krug imao sve veće probleme, pošto je Lans Strol imao dve kazne od 5 sekundi, a potom se i povukao sa trke.

Odustajanja nije bilo, sem ovog, a Sebastijan Okon i Serhio Peres su vodili ljutu bitku koja je okončana tek odlaskom Okona u boks, da bi drugi Francuz, Pjer Gasli obišao Peresa u poslednjem krugu i došao na 5. mesto, pa je u konkurenciji za vozača dana.

Dakle, Luis Hamilton je u Portugala imao istorijsku trku, 92. pobeda u karijeri i zvanično je srušen rekord Mihaela Šumahera. Ukoliko na kraju postane šampion, izjednačiće se sa brojem šampionskih titula sa sjajnim Nemcem – po 7.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve