Grožan i Magnusen napuštaju Has

Vozači Hasa Roman Grožan i Kevin Magnusen saopštili su da će na kraju sezone u šampionatu Formule 1 napustiti tu ekipu.

SNIzvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Wolfgang Rattay - Pool/Getty Images
Photo by Wolfgang Rattay - Pool/Getty Images

Grožan je od prvog dana, 2016. godine u Hasu.

On je rekao da je za to vreme zajedno sa ekipom osvojio 110 bodova u 92 trke, da su zajedno imali uspone i padove, ali da je vredelo.

"Poslednje poglavlje je završeno i knjiga je zatvorena. Mnogo sam naučio, mnogo napredovao da postanem bolji vozač i bolji čovek. Nadam se da sam pomogao ljudima u ekipi da napreduju. Zbog toga sam najponosniji, više nego na prve trke 2016. godine ili na četvrto mesto u trci u Austriji 2018. godine. Ekipi želim sve najbolje u budućnosti", naveo je Grožan na društvenim mrežama.

Otkako je Has potpisao Konkord sporazum, kojim se obavezao da će i narednih pet godina učestvovati u Formuli 1, njegovi američki vlasnici prave novu strategiju.

Nije poznato ko će voziti za Has od narede sezone, ali britanski mediji spekulišu da će jedan od vozača biti neko iz Ferarijeve vozačke akademije.

Magnusen je u Has došao 2017. godine. On je zahvalio vlasnicima i svim članovima ekipe na poverenju.

"Ovo će biti moja poslednja sezona u Hasu. Tada je bio veliki izazov biti deo novog tima, u njemu sam uživao i stekao veliko iskustvo koje mi je pomoglo da se razvijem kao vozač. Radim na planovima za budućnost, koje ću uskoro objaviti. Ostalo je još šest trka ove sezone i daću sve od sebe da je završim na pravi način", naveo je Magnusen.

Šampionat Formule 1 nastavlja se u nedelju trkom za Veliku nagradu Portugala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.