Nova vest
Auto-moto

Subota, 19.09.2020.

12:52

Prve detaljne vesti o Šumaheru: Budan je, diše, može i da sedne

Nemački neurolog Erih Riderer izneo je detalje o zdravstvenom stanju Mihaela Šumahera, legendarnog vozača Formule 1 koji je nastradao 2013. godine.

Izvor: SS

Autor: SS

Prve detaljne vesti o Šumaheru: Budan je, diše, može i da sedne
Photo by Mark Thompson/Getty Images

Šumaher je tada doživeo nesreću na skijanju u Alpima i u poslednjih sedam godina svet nije dobijao precizne informacije o stanju čuvenog Nemca.

Sada ih je po prvi put izneo Riderer u izjavi za italijanski "Korijere delo Sport" koji je opisao stanje sedmostrukog šampiona sveta.

"Mihael Šumaher je budan, diše, srce mu ima lep ritam. Verovatno može i da sedne, čak možda i da napravi neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga. Mislim da je ovo najviše što će on moći", izjavio je Riderer.

On je ocenio da je Šumaherovo stanje vegetativno i da se neće mnogo poboljšavati

"Povrede koje je zadobio su trajne prirode i ne postoji reverzibilan proces koji bi ga doveo u pređašnje stanje. On je u svojevrsnom vegetativnom stanju, što znači da jeste budan, ali ne odgovara", opisao je nemački doktor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve