Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 09.08.2020.

14:30

"Ludnica" na Silverstonu, Ferstapen brži od Mercedesa

Posle 52 kruga uzbudljivosti i drame, sjajne vožnje, taktiziranja, Maks Ferstapen iz Red Bula je pobednik na Silverstonu.

Izvor: SN

Autor: SN

Photo by Bryn Lennon/Getty Images

Maks Ferstapen je Red Bulu doneo prvu pobedu na ovoj stazi još od 2012. godine kada je slavio Mark Veber.

Ponovo smo imali dramu sa gumama, Mercedes je sa zadnjim pneumaticima konstantno kuburio, Luis i Valteri su dva puta išli u boks na zamenu i ostali bez pobede.

Ipak su završili na podijumu, doduše iza Ferstapena, ali svakako su dobili veliki broj bodova u trci konstrkuktora, dok je Niko Hilkenberg i dalje bez podijuma u karijeri.

Hilkenberg je svoje treće mesto izgubio posle samo sekunde pošto je odmah na startu Maks Fertsapen uspeo da ga obiđe, a loše je prošao i Sebastijan Fetel koji se okrenuo na stazi i pao na poslednje mesto.

Albon je imao problema sa pneumaticima i odmah otišao na zamenu, pa je završio iza Fetela po izlasku iz boksa, a potom se lagano peo poziciju po poziciju, dok su probleme s gumama imali i u Mercedesu.

Za razliku od prošlog vikenda sada gume nisu eksplodirale, ali je procepa po sredini bilo i za Hamiltona i za Botasa, na levom odnosno desnom zadnjem pneumatiku. Probleme je imao i Danijel Rikardo, koji je ispao iz najbržih deset.

Šarl Lekler je za razliku od svog timskog kolege konstantno uzimao pozicije, pa je završio kao četvrti, iako je trku počeo kao osmoplasirani vozač i to je uspeo da uradi sa samo jednim stajanjem, pa je, razumljivo, bio presrećan.

Maks Ferstapen je bio glavna tema današnje trke. Iskoristio je probleme Mercedesa kada niko drugi nije mogao, rizikovao gume i motor bolida, ali je uspeo da se domogne prvog mesta, a uz pomoć tima i da na njemu ostane do kraja.

Veličanstvena pobeda Red Bula zahvaljujući "Letećem Holanđaninu" Maksu Ferstapenu.

Na podijumu su bili Luis Hamilton i Valteri Botas. Potom idu redom Šarl Lekler, Aleksander Albon, Lans Strol, Niko Hilkenberg, Esteban Okon, Lando Noris, Danil Kvjat, Pjer Gasli, Sebastijan Fetel, Karlos Sajnc, Danijel Rikardo, Kimi Raikonen, Roman Grožan, Antonio Đovinaci, Nikolas Latifi i Džordž Rasel, dok Kevin Magnusen jedini nije završio trku.

Uz B92.net pratite trku Formule 1 na Silverstonu, koja će u tekstualnom prenosu biti prenošena UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve