Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 12.07.2020.

19:15

Hamilton zadovoljan prvom pobedom

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je srećan zbog pobede u današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Štajerske, prve u novoj sezoni.

Izvor: SN

Autor: SN

Hamilton zadovoljan prvom pobedom
Photo by Mark Thompson/Getty Images

"Zahvalan sam što sam ponovo na prvom mestu. Imam utisak da je prošlo mnogo vremena otkako sam pobedio u trci prošle sezone i vratiti se ovako posle teškog prošlog vikenda je sjajno, veliki korak napred", rekao je Hamilton posle trke.

Aktuelni šampion je danas ostvario prvu pobedu u sezoni, nakon što je prošle nedelje u prvoj trci u Austriji zauzeo četvrto mesto. Britanac sada ima 85. pobeda u karijeri, šest manje od rekordera Mihaela Šumahera.

"Moram da zahvalim mom timu i svima u fabrici. Ovo je čudna godina, ali sjajno je vratiti se, voziti i voziti na ovakav način. Ekipa je obavila fantastičan posao strategijom i na meni je samo bilo da sve to sačuvam, da izbegavam ivičnjake i da pobedim", naveo je on.

Naredna trka vozi se sledeće nedelje u Mađarskoj, a šestostruki svetski prvak je rekao da ga to raduje.

"Volim trke koje se voze svake nedelje. Da li možemo tako cele godine?", rekao je Hamilton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve