Nova vest
Auto-moto

Sreda, 01.07.2020.

14:00

Ferari otkrio planove za budućnost

Iz Ferarija tvrde da su spremni za početak sezone Formule 1 u Austriji i otkrili su planove za budućnost.

Izvor: SN

Autor: SN

Ferari otkrio planove za budućnost
Photo by Clive Mason/Getty Images

Matija Binoto, prvi čovek Ferarija, govorio je za Skajsports i ispričao koliko su ga zimska testiranja razočarala.

Ipak, uspeli su da dođu do nekih pozitivnih rezultata što im je dalo ideju kako da se razvoj bolida nastavi i otkrili šta od njih možemo da očekujemo.

"Bolid će ovog vikenda imati podešavanja sa testova iz Barselone i to ne znači da smo nečim limitirani i da nas je tajming naterao na ovako nešto iako smo stiskali palčeve zbog propozicija koje je prouzrokovala pandemija koronavirusa", počinje priču Matija Binoto.

"Istina je ta da su nam testiranja ukazala na značajne greške i naterala su nas da u smislu aerodinamike nešto krupno promenimo. Prvo, rezultati na stazi su bili užasni i morali smo da menjamo program što je bilo kontraproduktivno. Taj novi program nam je dao šansu da iz "ortogonalne projekcije" vidimo neke stvari i shvatili smo da možda nećemo odmah biti brzi kako smo želeli"

Nastavio je Binoto o planovima za budućnost.

"Naš cilj je da budemo 'pravi' na Hungaroringu 19. jula. To je treća trka sezone. Odradili smo testove, simulacije, analize ponašanja bolida u svim situacijama i nadamo se dobrom rezultatu u Austriji. Znamo da u ovom momentu nismo najbrži, ali ćemo u Austriji morati da iskoristimo svaki momenat, svaki milimetar koji nam se ukaže, jer samo zajedničkim napornim radom možemo do dobrih rezultata", smatra Binoto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve