Nova vest
Auto-moto

Petak, 26.06.2020.

21:56

Formula 1: Nismo saglasni sa izjavama Bernija Eklstona

Rukovodstvo Formule 1 saopštilo je da nije saglasna sa izjavama bivšeg čelnika tog sporta Bernija Eklstona o rasizmu i jednakosti.

Izvor: PT

Autor: PT

Formula 1: Nismo saglasni sa izjavama Bernija Eklstona
Photo by Mark Thompson/Getty Images)

"U vreme kada je potrebno jedinstvo da bismo se borili protiv rasizma i nejednakosti, mi nismo saglasni sa izjavama Bernija Eklstona, kojima nema mesta u Formuli 1 ili u društvu", navodi se u saopštenju na sajtu Formule 1.

Eklston je u intervjuu za CNN rekao da su "u mnogo slučajeva crnci veći rasisti nego što su belci".

Formula 1 je ukazala da je Eklston napustio organizaciju 2017. godine i da je titula počasnog predsednika istekla u januaru ove godine.

Šestostruki šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton pokrenuo je ovog meseca naučni projekat pod nazivom Hamiltonova komisija, sa ciljem da se poboljša različitost u moto sport indistriji.

Formula 1 je osnovala Radnu grupu i Fondaciju za povećanje raznolikosti i inkluzije, a predsednik Čejs Keri obezbedio je početno finansiranje Fondacije ličnim doprinosom od milion dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve