Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 20.04.2020.

12:30

Fetel se protivi "trkama duhova": Strpljenje je najbolji lek, čak iako boli

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel protivi se ideji trka Formule 1 bez prisustva gledalaca.

Izvor: B92

Autor:B92

Fetel se protivi
Photo by Mark Thompson/Getty Images

Fetel kaže da bi F1 trebalo da sačeka pre nego da organizuje ono što je on nazvao "trke duhova".

Pošto je pandemija koronavirusa odložila početak sezone, čelnii F1 planiraju da se dve ili čak tri trke održe bez prisustva publike u Austriji i Silverstonu u julu.

"Mogli bi se reći da smo u prošlosti imali nekoliko takvih trka. Nisam pristalica toga. 'Trke duhova' bi bile čudne, ne samo za nas na terenu već i za ljude koji to gledaju na taleviziji. Sigurno će mnogo ljudi to da gleda, ali neće biti isto", kaže četvorostruki F1 šampion.

Međutim, ekonomska strana priče kaže da brojni F1 timovi neće preživeti kruzu ako se sport ubrzo ne vrati u nekoj formi.

Direktor Red Bula doktor Helmut Marko procenjuje da bi šest manjih ekipa ostalo bez ikakvih prihoda i da bi to za njih značio finansijski krah.

"Naravno da je potrebno sve izvagati. S jedne strane je finansijska strana – da ekipe prežive i opstanu, a s druge moramo da vodimo računa o kvalitetu i izgledu našeg sporta. Ja bih radije sačekao nego vozio 'trku duhova'. Mislim da je najbolji lek strpnjenje, čak iako boli",
rekao je Fetel.

"Teška su vremena, ali i sjajna prilika. Ovo je neka vrsta restarta. Možemo da shvatimo šta je zaista važno nama i svetu. Da cenimo male stvari opet i nadam se da to nastavimo i kada se sve vrati", dodao je Nemac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve