Nova vest
Auto-moto

Utorak, 07.04.2020.

21:50

Odložena trka za Veliku nagradu Kanade

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Kanade zvanično je odložena.

Izvor: SN

Autor: SN

Odložena trka za Veliku nagradu Kanade
Photo by Charles Coates/Getty Images

Trka za Veliku nagradu Kanade koja je bila na rasporedu 14. juna, a ukupno je deveta koja neće biti vožena po planiranom kalendaru.

Iz Formule 1 najavili su da će uraditi sve što je u njihovoj moći da pronađu novi termin za održavanje trke, ali smo i prethodnih dana čitali kako je moguće gledati sezonu od 10 ili čak 8 trka.

Klima će definitivno biti uzimana u obzir kada se bude pravio novi kalendar, poznato je da se VN Kanade osamdesetih godina vozila na jesen, a da je 1978. godine kada je "debitovala" vožena je u oktobru.

Odlaganje trke u Kanadi znači da je sada prva sledeća trka koja bi mogla da se održi ove sezone Velika nagrada Austrije koja je zakazana za 5. jul, kao i Silverston, VN Velike Britanije koja je po rasporedu dve nedelje kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve