Nova vest
Auto-moto

Petak, 20.03.2020.

22:54

"Meklaren je bio najjači u istoriji Formule 1"

Nekadašnji test vozač Meklarena Pedro de la Rosa otkrio je koji tim je bio najjači u istoriji Formule 1.

Izvor: SN

Autor: SN

Photo by Denis Doyle/Getty Images

Po mišljenju Pedra de la Rose u pitanju je Meklaren iz 2007. godine.

Za engleski tim tada su vozili Luis Hamilton i Fernando Alosno i te sezone obojica su imala po 109 bodova, ali je šampionska titula otišla u ruke Kimija Raikonena.

"Iznenadio sam se kada su oni postali neprijatelji. Ako pogledate unazad, možda su Luis i Fernando bili najjači tandem ikada. Da, tu su u vrhu i Sena i Prost, ali uvek mislim da je mlađa generacija uvek bolja. Sena i Prost su moji heroji. Međutim, Hamilton i Alonso su vozili na neverovatnom nivou. Mislio sam da su sa druge planete i nisam očekivao da će se sve ovako završiti. Meklaren je tu najviše nastradao jer su mogli da budu šampioni", rekao je de la Rosa za zvanični sajt Formule 1.

Španac je siguran da su se Hamilton i Alonso poštovali na stazi, uprkos ličnim razmiricama i ne baš sjajnog odnosa.

"Siguran sam da je na stazi postojalo poštovanje. Shvatili su da je protivnik vrlo jak. Oni o tome nikada nisu pričali u javnosti, ali su stvarno imali veliko poštovanje jedan za drugog. Oduvek su oni bili 'u klinču', ali sve je to bilo u granici normale," istakao je De la Rosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve