Reno predstavio novi bolid – na neki način VIDEO

Ekipa Reno predstavila je u Parizu delove novog bolida za predstojeću sezonu Formule 1.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Renault Sport promo
Foto: Renault Sport promo

Francuski proizvođač nije prikazao novi bolid u potpunosti, već samo delove novog R.S.20. Svečanosti na Jelisejskim poljima prisustvovali su ključni ljudi Renoa, kao i vozači Danijel Rikardo i Esteban Okon.

Zbog nedostatka bolida mnogi su spekulisali da Reno kasni sa novom konstrukcijom, ali je iz te ekipe saopšteno da sve ide prema planu i da je tim u boljoj formi nego pre 12 meseci.

Rikardo prošle sezone nijednom nije izborio plasman na podijum, a rekao je da jedva čeka da se ponovo nađe među najboljima i dobar rezultat proslavi na prepoznatljiv način.

On je proslavljao plasman na podijum tako što je pio šampanjac iz patike u kojoj je vozio bolid tokom trke. ;

"Žudim da skinem patiku. Prošlo je neko vreme. Optimista sam, mislim da je ove godine više stabilnosti u strukturi. Moramo da idemo napred", naveo je australijski vozač.

On nije bio na podijumu još od Monaka u maju 2018. godine, kada je vozio za Red Bul. Prošle sezone najbolji rezultat ostvario je na trci u Monci, gde je bio četvrti.

On je vozeći za Red Bul 29 puta bio na podijumu, uz sedam pobeda, a imao je i tri pol pozicije.

Pripremajući se za 10. sezonu u Formuli 1, Rikardo se nada da će timski duh pomoći Renou da se vrati među konkurentne ekipe.

Reno je prošle godine sa četvrtog pao na peto mesto u konkurenciji konstruktora, sa 54 bodova zaostatka za Meklarenom, čiji je snadbedvač motora.

Rikardo je rekao da se oseća odgovornim za rezultate i da je prošle godine mnogo naučio, kako Reno može biti bolji kao ekipa.

Foto: Renault Sport promo
Foto: Renault Sport promo

"Imamo neke ideje kako da okupimo ekipu, ne samo za vreme vikenda kada su trke, da pronađemo načine da se zbližimo kao tim. Kada osobu bolje poznajete i kada ste bliski i van staze, više ćete se podržavati i štititi", naveo je 30-godišnji Rikardo.

On je prošlu sezonu, prvu u Renou, završio na devetom mestu, a Niko Hulkenberg na 14. Umesto Hulkenberga ove sezone za Reno će voziti Esteban Okon.

Okon (23) se vraća takmičenjima, pošto je prošle godine izgubio mesto u Rejsing Pointu.

"On je mlad, propustio je godinu i gladan je Formule 1. To je još jedna osoba sa kojom možete da se izmerite i od koje možete da naučite. Mislim da je to dobra dinamika", rekao je Rikardo.

Nova sezona Formule 1 počinje 15. marta u Melburnu.