Nova vest
Auto-moto

Utorak, 11.02.2020.

15:42

Fetel realan: Mogao sam mnogo bolje prošle sezone

Sebastijan Fetel razočaran je svojim rezultatima u petoj sezoni u timu Ferarija.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Fetel realan: Mogao sam mnogo bolje prošle sezone
Photo by Dan Istitene/Getty Images

Bivši svetski šampion je imao niz grešaka na stazi koje su rezultirale lošim plasmanima, posebno na trkama u Bahreinu i Monci, a imao je i sudar sa Maksom Ferstapenom u Silverstonu.

Mnogi su se pitali da li će ovo biti njegova poslednja sezona za Ferari, ali Nemac je spreman za novi pokušaj u narednoj sezoni koja startuje u martu.

"Imam osećaj da sam oduvek davao sve od sebe. Ipak, u svemu ovome sam prilično dugo da bih mogao sebi da priznam da sam prošle sezone mogao da uradim mnogo bolji posao. Znam da ima mnogo toga u meni. Moram da se pogledam u ogledalo, rešim stvari koje treba da se reše, jer očigledno ima stvari u kojima mogu da budem bolji. To je prva stvar koja mi je na umu i to ću pokušati da popravim naredne sezone", rekao je Fetel.

Mladi vozač ističe da nisu u pitanju velike promene.

"Ne radi se tu o krupmim stvarima. Sve je u detaljima, manjim prilagođavanjima, ništa ozbiljno. Ne moram da vozim drugačije, znam kako se to radi. Svi radimo zajedno, pokušavamo da poboljšamo vozilo i učinimo ga bržim za Šarla Leklera i mene. Generalno, kao tim, nismo delovali da smo u takmičenju onako kako smo želeli. Prvu polovinu godine pokušali smo da shvatimo gde smo grešili, tražili smo odgovore šta nedostaje bolidu, pokušavali smo razne stvari", zaključio je Fetel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve