Nova vest
Auto-moto

Utorak, 21.01.2020.

18:18

Ferari prvi predstavlja bolid za 2020 – u pozorištu

Ekipa Formule 1 Ferari predstaviće novi bolid za predstojeću sezonu, u jednom od najvećih i najvažnijih pozorišta u Italiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Ferari prvi predstavlja bolid za 2020 – u pozorištu
Photo by Francois Nel/Getty Images

Promocija će biti održana 11. februara od 18.30 u pozorištu Vali, u Ređo Emiliji, gde je u 18. veku nastala italijanska trobojka.

Taj grad je 32 kilometra udaljen od Maranela, sedišta Ferarija, mesta gde je nastao novi bolid.

Italijanski tim se odlučio za raniju promociju, kako bi nastavio da razvija bolid pre početka prve nedelje testiranja u Španiji.

Ferari je poslednji put bio šampion u konkurenciji konstruktora 2008. godine, a u konkurenciji vozača 2007. godine, kada je najbolji bio Kimi Raikonen.

"Nivo takmičenja nikada nije bio ovoliko visok. Imamo sve potrebne rekvizite za uspeh, ali ništa ne uzimamo zdravo za gotovo pošto se naši protivnici, kao i mi, takodje jačaju kako bi napredovali"
, rekao je direktor ekipe Matija Binoto, preneo je Skaj.

Za sada je poznato da će Reno predstaviti novi bolid 12. februara u Parizu, dok će Meklaren dan kasnije u Vokingu predstaviti svoje novo vozilo.

Šestostruki uzastopni šampion Mercedes promovisaće novi bolid 14. februara na Silverstonu, a istog dana, putem interneta, promociju će obaviti i ekipa Alpha Tauri, koja se do prošle sezone zvala Toro Roso.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve