Nova vest
Auto-moto

Subota, 30.11.2019.

15:45

Luis Hamilton na pol poziciji u Abu Dabiju

Vozač Mercedesa Luis Hamilton počeće sa pol pozicije u Abu Dabiju, na poslednjoj trci ove sezone u Formuli 1.

Izvor: SN

Autor: SN

Luis Hamilton na pol poziciji u Abu Dabiju
Photo by Dan Istitene/Getty Images

Polako, ali sigurno, zavese se spuštaju u šampionatu Formule 1, a pred nama je poslednja trka sezone – Abu Dabi.

Gotovi su svi zvanični treninzi, gotove su i kvalifikacije, na kojima je ponovo dominirao Luis Hamilton i vremenom 1:34:779 osvojio pol poziciju. Britanskom vozaču, koji je odbranio titulu šampiona Formule jedan, to je peta pol pozicija ove sezone, a ukupno 88. u karijeri.

Hamilton je tako iza sebe ostavio klupskog kolegu Valterija Botasa, koji će početi sa začelja, iako je kvalifikacije završio na drugom mestu. Posle vozača Mercedesa, najbrži je bio Maks Ferstapen, koga su pratili vozači Ferarija – Šarl Lekler i Sebastijan Fetel.

Ferarijev dvojac nije uspeo da popravi vreme pošto su zakasnili sa izlaskom u poslednjem krugu, pa je vreme isteklo, a njihova tadašnja najbolja vremena bila su dovoljna za četvrtu i petu poziciju.

Iza Leklera i Fetela su Aleksander Albon, Lando Noris, Danijel Rikardo, Karlos Sajnc, Niko Hulkenberg i drugi. Trka u Abu Dabiju počeće u nedelju u 14 časova i 10 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve