Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 27.10.2019.

19:30

Hamilton odoleo Fetelu u Meksiku, ali nije "overio" titulu

Luis Hamilton trijumfovao je na Velikoj nagradi Meksika, ali nije uspeo da zvanično osvoji titulu.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Hamilton odoleo Fetelu u Meksiku, ali nije
Photo by Mark Thompson/Getty Images

Britanac je uprkos rizičnoj taktici svog tima koju je kritikovao tokom trke odoleo Sebastijanu Fetelu sa samo jednom zamenom guma tokom 71 kruga.

Međutim, njegov timski kolega Valteri Botas je kroz cilj prošao kao trećeplasirani pa nije uspeo da zvanično osvoji šestu titulu u karijeri.

Ipak, 83. pobedom u karijeri Hamilton se približio na korak od nove krune, koja se očekuje već narednog vikenda u Ostinu na Velikoj nagradi SAD.

"Neverovatan rezultat. Došli smo uvereni da smo u zaostatku, bilo nam je teško da se trkamo, ali smo se izborili",
rekao je Hamilton.

Ekipa Ferarija je izgubila taktički rat sa Mercedesom iako je imala dvojicu vozača na čelnim pozicijama od starta trke na stazi "Braća Rodriges".

Uz to im je rasplet iza leđa išao na ruku jer je Hamilton već u prvoj krivini zbog kontakta sa Ferstapenom pao na petu poziciju iza Albona i dugo mu gledao u leđa, a Holanđanin ispao iz bitke za postolje u Meksiko Sitiju.

Delovalo je da će Ferari rutinski stići do pobede jer je Britanac otišao na zamenu guma mnogo pre Fetela, zbog čega je i on sam kritikovao svoj tim Mercedes.

Međutim, Italijani nisu najbolje iskalkulisali, sa dva odlaska u boks su izbacili iz borbe za prva tri mesta u jednom trenutku najbržeg Leklera, a pritom su mu nekoliko sekundi oduzeli i sopstveni mehaničari očajnom zamenom pneumatika.

U međuvremenu, Fetel je bio uveren da će Hamilton ići na još jednu zamenu vozio previše rezervisano, pa u finišu nije imao vremena da ga sustigne.

"Bila je vrlo napeta trka. Imao sam iza leđa Valterija koji je vršio veliki pritisak pa nisam ništa mogao da uradim u vezi sa Luisom"
, rekao je Fetel.

Trka u Meksiku nije donela skoro nijedno uzbuđenje na samoj stazi, najinteresantnije je bilo u boksu gde su "blistali" mehaničari.

Pre Ferarijevih očajno su reagovale njihove kolege iz Meklarena i Alfa Romea zbog kojih su točkovi otpadali sa bolida.

Sledeća trka je na programu već sledeće nedelje, 3. novembra u Ostinu. Luis Hamilton može u Teksasu da osvoji šestu titulu šampiona Formule 1 i priđe na samo jedan trijumf od Mihaela Šumahera.

Tok trke mogli ste pratiti u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve