Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 03.10.2019.

12:27

Sponzor traži objašnjenje od ekipe Vilijams zbog Kubice

Kompanija Orlen zatražila je odgovore od ekipe Vilijams vezano za povlačenje vozača Roberta Kubice iz trke Formule 1 za Veliku nagradu Rusije u Sočiju.

Izvor: SN

Autor: SN

Sponzor traži objašnjenje od ekipe Vilijams zbog Kubice
Photo by Mark Thompson/Getty Images

Kubica se povukao na sredini trke prošle nedelje u Sočiju, samo krug posle timskog kolege Džordža Rasela koji je zbog mehaničkog kvara udario u zaštitnu ogradu.

Vilijams je saopštio da je odluka da se Kubica povuče iz trke doneta pošto Poljak nije bio u mogućnosti da osvoji bodove, ali i kako bi se "sačuali delovi" za poslednje trke u sezoni.

Sponzor ekipe poljska naftna kompanija PKN Orlen je i lični sponzor Roberta Kubice.

"Tražili smo objašnjenje vezano za povlačenje Kubice iz trke u nedelju. Na osnovu toga preuzećemo dalje korake vezano za izvršenje ugovornih obaveza", navodi se u saopštenju, preneli su specijalizovani portali koji se bave Formulom 1.

Kubica će na kraju sezone napustiti Vilijams, a kompanija Orlen je potvrdila da će u isto vreme prekinuti sponzorstvo ekipi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve