Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 03.10.2019.

08:33

Reno nastavlja sam

Prvi čovek Reno F1 tima Siril Abitebul rekao je da ekipa može dodatno da napreduje pošto više nikoga neće snabdevati motorom.

Izvor: SN

Autor: SN

Reno nastavlja sam
Photo by Clive Mason/Getty Images

Reno će od 2021. godine biti jedina ekipa sa Renoovim motorom u Formuli 1, pošto je njihov ugovor sa Meklarenom istekao i oni su se dogovorili sa Mercedesom.

Siril Abitebul je za Skajsports rekao da odlazak Meklarena nije dobra vest za Reno, ali da to neće imati veliki uticaj na program i razvoj francuskog tima u Formuli 1.

"Na kraju dana, mi želimo da sve pobedimo. Poslednji put smo bili šampioni 2005. i 2006. godine i tada niko nije imao Renoov motor osim nas. Mislim da treba da prihvatimo da nismo svemogući i da nam je bolje da se fokusiramo na razvoj našeg bolida. Kada pogledamo regulacije, standardizaciju, pravila aerodinamike dolazimo do zaključka da će najveća razlika biti napravljena u pogledu integracije i instalacije motora", rekao je Siril Abitebul.

Trenutno se Reno nalazi iza Meklarena na tabeli konstruktora i boriće se za četvrtu poziciju u šampionatu, a Siril Abitebul je prokomentarisao Meklarenov prelazak na Mercedesove motore.

"Imamo zanimljivu situaciju 2021. godine i to svi znamo, ugovor nam ističe i vodiće se novi razgovor unutar tima. Nadgledaćemo razvoj i pratiti indikatore kako bismo bili što bolji, jer ako samo tu sada, ne vidim zašto ne bismo bili 2021. Meklaren nije bio zadovoljan performansom motora i svojim napretkom sa pozicije 9 na poziciju 4. Priznajem da moramo da budemo pouzdaniji, ali ne mislim da je odluka donesena na osnovu kilovata", završio je prvi čovek Renoa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve