Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 01.09.2019.

16:56

Crni vikend u Belgiji okončan prvom pobedom Šarla Leklera

Vozač Ferarija Šarl Lekler je pobedio na trci za Veliku nagradu Belgije, na stazi Spa Frankoršam.

Izvor: SV

Autor: SV

Crni vikend u Belgiji okončan prvom pobedom Šarla Leklera
Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Član italijanskog tima je po prvi put u karijeri stigao do najvišeg postolja, a prethodno je trku započeo sa pol pozicije.

Drugo i treće mesto su zauzeli vozači Mercedesa Luis Hamilton i Valteri Botas.

Trka, koja je ostala u senci pogibije vozača Formule 2 Alberta Ibera, započela je incidentom u kom su učestvovali Maks Ferstapen i Kimi Raikonen.

Mladi Holanđanin nije mogao da nastavi trku, a gužvu je najbolje iskoristio vozač Rejsing pointa Lando Noris i sa 11. pozicije "skočio" na petu.

Već u sedmom krugu Lekler je imao skoro dve sekunde prednosti u odnosu na Sebastijana Fetela koji je u tom momentu bio drugoplasirani.

Prvi vozač Ferarija je u 16. krugu otišao u pit-stop, posle čega se na stazu vratio kao petoplasirani.

Do kraja trke nije bilo većih iznenađenja, ali vredi napomenuti da je uprava Ferarija naglasila Fetelu da ne napada Leklera, ukoliko dođe u situaciju da to učini.

Nemac je trku završio na četvrtom mestu, a poene su redom osvojili još Aleksander Albon iz Red Bula, Serhio Peres iz Rejsing pointa, Danil Kvjat iz Toro Rosa, Niko Hilkeberg iz Renoa, Pjer Gasli iz Toro Rosa i Lens Strol iz Rejsing pointa.

U generalnom plasmanu prvi je Hamilton sa 268 bodova, Botas je drugi sa 203, a treći je Maks Verstapen iz Red Bula sa 181 bodom.

Naredna trka u šampionatu vozi se naredne nedelje za Veliku nagradu Italije u Monci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve