Nova vest
Auto-moto

Subota, 03.08.2019.

16:15

Prvenac za Ferstapena, vozač Red Bula najbrži u kvalifikacijama za Veliku nagradu Mađarske

Vozač Red Bula Maksa Ferstapen ostvario je najbolje vreme u kvalifikacijama uoči nedeljne trke za Veliku nagradu Mađarske.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Prvenac za Ferstapena, vozač Red Bula najbrži u kvalifikacijama za Veliku nagradu Mađarske
Photo by Dan Mullan/Getty Images

Holanđanin je ostvario prvu pol poziciju u karijeri odvezavši krug u vremenu 1:14.572, što je za svega 18 hiljaditih delova sekunde bilo bolje od vremena koje je ostvario Valteri Botas.

Tako je Ferstapen postao ukupno stoti vozač u istoriji Formule 1 koji je osvojio pol poziciju.

Svetski šampion u Formuli 1 i vodeći u generalnom plasmanu posle 11 trka, Britanac Luis Hamilton pokušao je kao i Botas u poslednja dva minuta kvalifikacija da pretekne Ferstapena, ali nije uspeo.

Hamilton je imao treće vreme sa 197 hildaditih delova sekunde zaostatka za vozačem Red Bula.

Sa četvrte startne pozicije krenuće Šarl Lekler iz Ferarija koji je imao zaostatak od 471 hiljaditinki, dok je Sebastijan Fetel imao peti rezultat sa zaostatkom od gotovo pola sekunde. Šesti je bio Pjer Gasli.

Trka za Veliku nagradu Mađarske vozi se u nedelju na stazi Hungaroring od 15 časova.

Rezultati kvalifikacija: 1. Maks Ferstapen (Red Bul) 1:14.572, 2. Valteri Botas (Mercedes) +0.018, 3. Luis Hamilton (Mercedes) +0.197, 4. Šarl lekler (Ferari) +0.471, 5. Sebastijan Fetel (Ferari) +0.499, 6. Pjer Gasli (Red Bul) + 0.878, 7. Lando Noris (Meklaren) + 1.228...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve