"Sramna odluka F1 i lažni rezultat koji je upropastio trku"

Incident Sebastijana Fetela i Luisa Hamiltona na trci Formule 1 za VN Kanade podelila je javnost, a trkačke "legende" većinski su na strani nemačkog vozača.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Mark Thompson/Getty Images
Photo by Mark Thompson/Getty Images

Nema većih stručnjaka od bivših F1 vozača kad su u pitanju trkački incidenti, a oni su masovno na strani Sebastiana Fetela i smatraju da kazne nije trebalo da bude.

Nekadašnji dvostruki svetski šampion u MotoGP Kejsi Stoner nimalo nije bio zadovoljan odlukom direkcije trke da kazne Sebastijana Fetela sa dodavanjem pet sekundi, smatrajući da je ta odluka "najgora ikada doneta".

"Ovo je najgora odluka koju je Formula 1 ikada donela. U ovakvim momentima nam najviše nedostaje Čarli Vajting", poručio je Kejsi Stoner putem svog Tviter naloga.

Šampion Formule 1 iz 1996. godine, Dejmon Hil veruje da je Sebastijan mogao ostaviti malo više prostora, ali da smo izgubili vrhunsku trku u zadnjim krugovima zbog te kazne.

Nešto oštriji je bio svetski šampion iz 1992. godine, Najdžel Mensel, koji je nekadašnji veliki rival trkačkih legendi poput Kekea Rozberga i Ajrtona Sene.

"Ovo je velika sramota. Uopšte nema poente gledati trku, dva šampiona voze sjajnu trku koja je upropašćena ovim lažnih rezultatom", rekao je Mensel.