Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 10.06.2019.

16:27

Ferari i zvanično uložio žalbu na Fetelovu kaznu

Sebastian Fetel pobedio je u trci u Montrealu ali je njegova pobeda pripala Luisu Hamiltonu jer je Nemcu dodeljena kazna dodavanjem 5 sekundi na završno vreme.

Izvor: SN

Autor: SN

Ferari i zvanično uložio žalbu na Fetelovu kaznu
Photo by Charles Coates/Getty Images

Fetel je zaradio kaznu kada je otišao preširoko na prilazu za treću krivinu, prešao preko trave i vratio se na stazu i pošto se činilo da nije ostavio Hamiltonu dovoljno prostora, direkcija trke je to okarakterisala kao nebezbednu vožnju, pa je nemački vozač kažnjen sa dodatnih 5 sekundi.

Nakon što je Fetel dobio tih pet sekundi, pobedu na trci za VN Kanade odneo je britanski vozač Mercedesa Luis Hamilton, a Sebastijan nikako nije krio nezadovoljstvo povodom te odluke.

Fetelova kazne podelila je ljubitelje Formule 1 i bilo je očekivano da će ekipa Ferarija podneti žalbu.

Ferarijeva žalba biće se razmatrana pred FIA-nim Sudom za žalbe, koji ima snage da preinači kaznu, pa nas očekuje veoma interesantan razvoj situacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

4 d

U fokusu

Vidi sve