Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 26.05.2019.

18:10

Fetel: U Monaku se uvek nešto desi

Vozač Ferari F1 ekipe Sebastijan Fetel naveo je da je trka u Monte Karlu uvek zanimljiva kao i koji problem je imao sa pneumaticima.

Izvor: SN

Autor: SN

Fetel: U Monaku se uvek nešto desi
Photo by Michael Regan/Getty Images

"Bilo je teško upravljati trkom, u Monaku se uvek nešto desi. Mora da je Maks imao odličan odlazak u boks, video sam da su se dotakli u boksu. Mislio sam da imamo dobru šansu da iskoristimo probušenu gumu na Valterijevom bolidu i pokušali smo da ostanemo kod Verstapena. Želeo sam da ga pritisnem, ali mučio sam se sa gumama, ne toliko koliko Luis i Maks, ali moje se jednostavno nisu grejale", rekao je Fetel.

Osvrnuo se Fetel na tu situaciju, kao i na nedavno preminulog Nikija Laudu.

"To je bilo nezgodno, ali rezultat je sjajan. Imamo mnogo posla, nismo dovoljno brzi u poredjenju sa ovim momcima. Niki (Lauda) bi danas bio srećan. Uvek je bio tu, nedostaje nam. On je ikona prošlosti i budućnosti", dodao je četvorostruki svetski šampion.

Maks Ferstapen je rekao da se zabavljao tokom trke.

"Šteta zbog kazne, ali dao sam sve od sebe da preteknem Luisa. Počeo sam da ga pritiskam, a on je pojačao i koristio je maksimalno gume. Pokušao sam da ga pritisnem. Trka je bila zabavna, voleo bih da sam završio na podijumu, ali gledajući tempo, bili smo jaki danas", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve