Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 13.05.2019.

20:57

Mercedes poslao bolid teško bolesnom dečaku

Mercedesov bolid dopremljen je ispred kuće teško bolesnog petogodišnjeg dečaka, koji je inspirisao šampiona Luisa Hamiltona.

Izvor: SN

Autor: SN

Mercedes poslao bolid teško bolesnom dečaku
Photo by Clive Mason/Getty Images

Dečak Hari Šo, koji boluje od raka, poslao je iz bolničkog kreveta putem društvenih mreža poruku podrške Hamiltonu, pred trku u Španiji. Dečak je posle toga pušten kući u Redhil u Sariju, da bude okružen porodicom u svojim poslednjim danima, preneli su britanski mediji.

Hamilton je dečaka nazvao anđelom i posvetio mu je pobedu u nedelju. Iz Mercedesa su posle toga odlučili da pošalju jedan bolid ispred Harijeve kuće, gde će dobiti i pobednički trofej iz Barselone.

"Ne poznajem Luisa, ali videli smo da je zaista pristojna i divna osoba. Ovo je bila srdačna poruka i mnogo nam znači što je pobedu posvetio Hariju",
rekao je dečakov otac Džejms.

Dečakova majka Šarlot rekla je da su svi pokloni, uključujuči potpisane fotografije i kape Mercedesa i u ovako teškim trenucima, izmamili osmehe na dečakovo lice.

"Posebna je stvar videti da Hari uživa"
, navela je ona.

Harijeva porodica osnovala je dobrotvorni fond kako bi se prikupio novac za istraživanje Juingovog sarkoma, a do sada je prikupljeno 15.000 funti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve