Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 12.05.2019.

18:06

Hamilton: Pišemo istoriju

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je srećan zbog pobede u trci Formule 1 za Veliku nagradu Španije, i zato što učestvuje u pisanju istorije tog sporta.

Izvor: LN

Autor: LN

Hamilton: Pišemo istoriju
Photo by Dan Istitene/Getty Images

"Moram da pohvalim ovaj neverovatni tim. Pišemo istoriju, imamo pet dvostrukih pobeda, ponosan sam na to i na naporan rad svakog člana tima. Bilo je teško u prve četiri trke, ovo je sjajan bolid, mi se uvek slažemo, uspeli smo da rešimo sve razlike i dobro izađemo iz prve krivine", rekao je Hamilton posle trke.

Hamilton je , treći put uzastopno, pobedio na stazi u Barseloni i preuzeo je prvo mesto u generalnom plasmanu od timskog kolege Valterija Botasa. Hamilton je na startu obišao Botasa, koji je krenuo sa pol pozicije i bez problema je sačuvao vođstvo do kraja.

"Start je bio zanimljiv, bilo je blizu, video sam da crveni bolid ide iza Valterija i mene i nisam tačno znao gde su, ali sam i znao da Valteri može da prođe i morao sam da pazim. Na ponovljenom startu (posle bezbednosnog vozila), imali smo jedan odlazak u boks i pokušavao sam da održim gume toplim i da zabeležim najbrži krug na svežim gumama - cele sezone nisam imao najbrži krug", naveo je Hamilton.

Botas je rekao da je izgubio trku na startu.

"Bilo je prilično tesno, ali izgubio sam na startu, bilo je čudno na početku. Za ekipu je ovo neverovatno, peta dvostruka pobeda je zaista dobra stvar. Osvojio sam bodove i to je važno, svaki bod će se računati, ali moram da otkrijem šta se dogodilo na startu", rekao je Botas.

Treće mesto zauzeo je Maks Ferstapen iz Red Bula.

"Bila je nezgodna prva krivina i malo sam se povukao, što mi je omogućilo dobru poziciju za naredne tri krivine. Ali, Mercedesi su bili suviše brzi. Zadovoljan sam plasmanom na podijum", rekao je Ferstapen.

Upitan zbog čega tokom izjava stoji pred Mercedesovog bolida 44, koji vozi Hamilton, Ferstapen je rekao: "Samo gledam, želim da vidim šta je drugačije od mog bolida".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

1 d

U fokusu

Vidi sve