Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 12.05.2019.

14:58

Hamilton i Botas nastavili dominaciju – Britancu pobeda, Mercedes na 5/5!

Britanski vozač Formule 1 iz ekipe Mercedesa Luis Hamilton prvi je završio trku za Veliku nagradu Španije.

Izvor: LN

Autor: LN

Hamilton i Botas nastavili dominaciju – Britancu pobeda, Mercedes na 5/5!
Photo by Dan Istitene/Getty Images

Ovo je bila peta trka u sezoni, a ujedno i peta trka u kojoj je par Mercedesa Hamilton i Valteri Botas zauzeo prve dve pozicije.

Ovoga puta Hamilton je bio prvi, Botas drugi, a iza njih našao se vozač Red Bula Maks Ferstapen.

Ovo je Britancu bila treća pobeda u sezoni, pa je time prestigao Botasa po broju trijumfa.

Hamilton je do prve pozicije došao prestigavši timskog kolegu, koji je imao pol poziciju. Treći na startu bio je vozač Ferarija Sebastijan Fetel, ali je on na kraju završio na četvrtom mestu.

Iza Fetela bio je njegov klupski kolega Šarl Lekler, dok su Top 10 još popunili Gasli, Magnusen, Sainc, Kvjat, Grožan.

Sve detalje trke mogli ste ispratiti uz naš LIVE BLOG.

Vozačem trke proglašen je Ferstapen, koji je uspeo da nadigra oba vozača Ferarija – Fetela je prestigao tokom trke, a Leklera zadržao iza sebe i zasluženo otišao na podijum.

Trka je odlučena na samom početku, kada je Hamilton prestigao Botasa i tu poziciju zadržao do samog kraja. Finac je takođe bio dobar, ali nije uspeo da prestigne Britanca i ostao je na drugoj poziciji po treći put ove sezone.

Fetel se dosta mučio tokom trke i padao i na 7. poziciju, ali je na kraju završio kao četvrti, što se, gledajući današnju vožnju, za njega može nazvati kolikim-tolikim uspehom.

Najzanimljiviji detalj trke u Barseloni, ako se tako može nazvati, desio se oko 46. kruga, kada su se sudarili Lando Noris i Lens Strol, te obojica ispali sa staze i završili trku.

Sejfti kar je dugo bio prisutan, a kada se konačno sklonio sa staze do kraja je ostalo 15ak krugova, u kojima nismo videli ništa zanimljivo u samom vrhu.

Sledeća trka vozi se za dve nedelje u Monaku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve