Nova vest
Auto-moto

Subota, 20.04.2019.

19:35

"Greška Ferarija je što favorizuje Fetela"

Nekadašnji vozač Ferarija i Meklarena Gerhard Berger smatra da Ferari greši u favorizovanju nemačkog vozača Sebastijana Fetela u odnosu na Šarla Leklera.

Izvor: SN

Autor: SN

Photo by Charles Coates/Getty Images

Bivši austrijski vozač koji je u Formuli 1 pobedio na deset trka vozeći u redovima Ferarija, smatra da bi timovi trebali da dozvole vozačima da se trkaju više nego što to trenutno rade.

"Koliko god ja voleo i poštovao Sebastijana, Ferari ima jednog dečaka koji je sposoban za osvajanje šampionske titule. Mislim da nije pošteno reći da je neko više, a neko manje iskusan i da zbog toga zaslužuje prednost. Dajte momcima da se trkaju", rekao je Berger.

Gerhard Berger je bio predsednik timskih operacija Toro Rosa u periodu kada je za njih vozio Sebastijan Fetel i to kada je došao do svog prvog trijufma na VN Italije, 2008. godine.

Fetel je u Bahreinu napravio veliku grešku, koja ga je koštala nekoliko pozicija, a čak i na toj trci je imao prednost u odnosu na Leklera koji je postavljao znatno brža vremena i do kvara na cilindrima bio vodeći u toj trci.

"Pitanje je kada je favorizovanje prihvatljivo, kada se radi o borbi za titulu, onda je to sasvim u redu, ali kada to činite u prvoj ili drugoj trci, to je onda neprihvatljivo. Ferari je uvek stavljao dva najbrža vozača u svoje bolide i činio sve da ta dva limuna budu do maksimuma isceđena. Za mene, to je jedini ispravan način da se radi, sve što je potrebno za pravu odluku je tajming", poručio je Gerhard Berger.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve