Nova vest
Auto-moto

Utorak, 16.04.2019.

19:22

F1 dodaje i drugu trku u Kini

Organizacija Formule 1 želi da u svoj kalendar ubaci i drugu trku koja bi se vozila u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Izvor: SN

Autor: SN

F1 dodaje i drugu trku u Kini
Photo by Mark Thompson/Getty Images

Prema nekim navodima, druga trka u Kini će biti gradska i u narednih nedelju dana će se čelnici F1 karavana naći sa gradonačelnicima odabranih šest gradova kako bi razgovarali o toj ideji.

"Veoma smo zainteresovani za gradsku trku, bio bi to interesantan doprinos F1 i pomoć u našoj nameri da ljudima pružimo što veći šou", rekao je Šon Brečis.

Peking će biti jedna od glavnih destinacija za ovu trku i postoje šanse da upravo u ovom gradu bude održana i druga trka Formule jedan u Kini, a već od 2020. godine, u F1 kalendaru ćemo imati trku u Hanoju, prestonici Vijetnama.

Takođe, u planu je da se u F1 kalendar ubaci i druga trka u Sjedinjenim Američkim Državama, pošto se staza u Ostinu, u Teksasu, pokazala kao veoma dobro posećena. U planu su, za sada, Majami i Las Vegas, dok je od evropskih destinacija interesantan danski Kopenhagen, ali od toga kako trenutno stvari stoje, neće biti ništa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve