Nova vest
Auto-moto

Subota, 13.04.2019.

09:45

Botas na pol poziciji u trci za Veliku nagradu Kine

Vozač Mercedesa Valteri Botas osvojio je pol poziciju pred nedeljnu trku za Veliku nagradu Kine na stazi u Šangaju.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Botas na pol poziciji u trci za Veliku nagradu Kine
Photo by Will Taylor-Medhurst/Getty Images

Botas je bio najbrži u kvalifikacijama ostvarivši vreme od 1:31.547, što je za svega 23 hiljadita dela sekunde bilo bolje vreme od onog koje je imao svetski prvak Luis Hamilton.

Tako je Mercedes ponovo potisnuo u drugi plan Ferari i njegove vozače koji su osvojuili treće i četvrto mesto u kvalifikacijama.

Sebastijan Fetel je imao zaostatak od 0.301 sekundi, dok je iza njega bio timski kolega Šarl Lekler. Maks Verstapen iz Red Bula je bio peti, dok će sa šeste startne pozicije trku u Šangaju početi Pjer Gasli.

Botas je tokom celog vikenda na treninzima imao bolje vreme od Hamiltona, ali je u finišu kvalifikacija žestoko branio prvu poziciju. U prvim krugovima, Botas je imao bolje vreme za svega sedam hiljadidtih delova sekunde od Hamiltona, da bi u drugom izalsku Hamilton u finišu načinio minimalnu grešku proklizavanjem što je bilo dovoljno da Botas prvi put u 2019. osvoji pol poziciju.

"Bio je to sjajan vikend za nas. Bio sam veoma miran na treningu. Malo sam se mučio u kvalifikacijama da bi ostvario savršen krug, ali trud se isplatio. Bolid je tokom celog vikenda u odličnom stanju, i Luis je napredovao, tako da je bilo veoma, veoma tesno na kraju", rekao je Botas posle kvalifikacija.

S druge strane, i Hamilton ima razloga za zadovoljstvo.

"Pritiskao sam ga do kraja. Čestitam Valteruju, imao je sjajan vikend. Razlika je u jednom momentu bila minimalna, uradilsmo dobar posao, ovo je sjajan rezultat našeg tima", zaključio je Hamilton.

Posle dve trke u generalnom plasmanu Botas je prvi sa 44, Hamilton drugi sa 43, Maks Verstapen treći sa 27 bodova. Slede Lekler sa 26 i Fetel sa 22 boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve