Nova vest
Auto-moto

Subota, 13.04.2019.

08:10

Binoto: Fetel je i dalje prvi vozač Ferarija

Direktor Ferarija Matija Binoto izjavio je da je Sebastijan Fetel i dalje prvi vozač te ekipe u šampionatu Formule 1.

Izvor: B92

Autor:B92

Binoto: Fetel je i dalje prvi vozač Ferarija
Photo by Charles Coates/Getty Images

Pravilo Ferarija oko prvog vozača dovedeno je u pitanje nakon što je Šarl Lekler dominirao u trci u Bahreinu, sve dok ga problemi sa motorom nisu koštali pobede, prve u karijeri u Formuli 1.

Lekler je tokom trke ignorisao timsko naređenje da ostane iza Fetela. Binoto je rekao da će Fetelove četiri godine u Ferariju biti prioritetne "ako treba doneti odluku, kada je situacija 50-50".

"On je osvojio četiri titule i vozač je koji će se najverovatnije boriti za titulu", rekao je Binoto, preneli su britanski mediji.

Lekler je rekao da razume takvu odluku.

"Potrebni su nam broj jedan i broj dva, ali potrudiću se da što pre promenim to. Nije lako. Moram da budem ispred njega u kvalifikacijama. Seb je izuzetno brz, ali moj posao moram da obavim u vozilu" naveo je Lekler.

Binoto, koji je postao direktor ekipe na početku godine, rekao je da pravilo, koje je uveo na početku sezone, može da se promeni u budućnosti.

"Ono što smo se dogovorili sa obojicom vozača, za nekoliko trka stvari mogu da se promene iz raznih razloga, loša sreća ili kakva god situacija, nema sumnje da možemo da promenimo našu poziciju. Ali, na stazi mogu da se trkaju. Onaj vozač koji je brži na stazi, steći će prednost. Šarl je imao priliku da bude na pol poziciji, imao je priliku da se bori za pobedu i imao je poziciju u Bahreinu", dodao je Binoto.

Lekler je ove sezone došao u Ferari iz Zaubera, gde je debitovao prošle godine. On ima četiri boda više od Fetela u generalnom plasmanu posle dve trke, u kojima je Ferari izdao timske naredbe.

U prvoj trci sezone u Australiji, Lekleru je naređeno da zadrži poziciju iza Fetela, kada ga je pritisnuo u završnici trke. U Bahreinu je Lekler bio na pol poziciji, ali je odmah izgubio posle napada Fetela, a zatim ga je pretekao i vozač Mercedesa Valteri Botas.

Međutim, pošto je na početku drugog kruga pretekao Botasa, on je ubrzo pretekao i timskog kolegu. Lekler je putem radija rekao da je brži od Fetela, ali mu je rečeno da ostane iza njega u naredna dva kruga. Tu naredbu nije poslušao i pretekao ga je na početku narednog kruga.

Treća trka u šampionatu Formule 1 ove sezone, ukupno 1.000 na programu je u nedelju od 8.10 za Veliku nagradu Kine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve