Fetel o Kimijevom nasledniku: Lekler će biti ravnopravan

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel očekuje da će mu mladi timski kolega Šarl Lekler biti ravnopravan rival u predstojećoj sezoni Formule 1.

Izvor: B92 Svet
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Fetel je poslednje četiri godine u Ferariju vozio sa Kimijem Raikonenom, a od ove godine, kolega će mu biti jedan od najperspektivnijih vozača Formule 1.

Nemac, koji je u poslednje dve sezone bio jedini konkurent u borbi za titulu šampionu Luisu Hamiltonu iz Mercedesa, rekao je da očekuje da će ga Lekler "staviti pod pritisak".

"Ima razloga zbog kojih je u Ferariju i ja to moram veoma ozbiljno da shvatim. Uvek imaš veliko rivalstvo sa timskim kolegom, ali prioritet je da zajedno pomognemo timu da napreduje. Naravno, duže sam od njega ovde, možda će on na početku imati drugačije stvari, ali on je dobar momak i nadam se, u pozitivnom smislu, da ćete ga ostaviti na miru da radi svoj posao. Siguran sam da će biti dovoljno brz da me stavi pod pritisak. Videćemo šta će biti", rekao je Fetel, preneo je Skaj.

Fetel i Raikonen su prethodnih godina imali dobar odnos, a obojica su rekli da im je ovaj drugi najbolji timski kolega u Formuli 1.

"Ne poznajem još Leklera kao timskog kolegu, svi su drugačiji, ali neću dodatno da komplikujem stvari, biću iskren. Neću započinjati nikakve probleme i ne očekujem da će to činiti Šarl. Radujem se tome. Njemu je veoma uzbudljivo da vozi bolid svojih snova i to mogu da razumem. Iako sam duže ovde i dalje sam isti", rekao je četvorostruki svetski šampion.

Fetel je u ponedeljak bio najbrži u Barseloni na prvim predsezonskim testiranjima, dok je Lekler bio najbrži u jutarnjim testovima drugog dana.