Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 07.02.2019.

13:54

Has u 2019. u crno-zlatnom "dresu" FOTO/VIDEO

Američki tim Has prvi je predstavio bolid za 2019. godinu u crno-zlatnoj kombinaciji zbog novog generalnog sponzora Rich Energy.

Izvor: B92

Autor:B92

Has u 2019. u crno-zlatnom
Foto: Haas F1 Team

Has je na premijeru u Londonu dovezao automobil iz 2018, ali u novom "dresu", dok je bolid za ovu godinu pokazao samo preko fotografija.

Prvo zvanično pojavljivanje VF-19 imaće tek u ponedeljak ujutru na startu predsezonskih testiranja u Barseloni.

U odnosu na prethodnu generaciju, novi Hasov bolid, čije srce činie Ferarijev motor, ima jednostavnije prednje krilo sastavljeno od pet elemenata koje je 200mm šire i 20mm više, dok je zadnje krilo 20mm više i 100mm šire.

Has je prošle sezone bio peti u poretku konstruktora što mu je najbolji rezultat u trogodišnjoj F1 "karijeri".

U kokpitu VF-19 će kao i prethodne sezone sedeti Roman Grožan i Kevim Magnusen, koji su prošle sezone bili deveti i deseti u generalnom poretku vozača.

Grožan i Magnusen su 2018. osvojili ukupno 93 boda, skoro 50 više u odnosu na prethodnu godinu, a tri puta više u odnosu na premijernu za Has u F1.

"Najvažnije je da nastavimo da napredujemo kao tim, ova sezona neće biti ništa drugačija s te strane. Iako je 2018. bila naša najbolja sezona, prošla godina je pokazala da postoje stvari u kojima možemo još da napredujemo kao ekipa", rekao je direktor tima Ginter Štajner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve