Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 10.01.2019.

18:54

Meklaren pronašao direktora u Poršeu

Nemac Andreas Zajdl postavljen je za novog generalnog direktora tima Formule 1 Meklarena.

Izvor: B92

Autor:B92

Meklaren pronašao direktora u Poršeu

Zajdl, bivši direktor Poršeove ekipe u trkama Svetskog šampionata izdržljivosti, priključiće se ekipi "tokom godine", rekao je izvršni direktor Meklarena Zek Braun.

Nije poznato kada će Zajdl početi da radi u Meklarenu, pošto čelnici te ekipe moraju o tome da se dogovore sa kolegama iz Poršea.

"On je veoma sposoban vodja tima sa velikim uspehom na stazi. To je još jedan važan korak u našem planu oporavka i dugotrajnoj posvećenosti Formuli 1", rekao je Braun za BBC.

Zajdl je u Formuli 1 radio od 2000. do 2009. godine u ekipi BMW.

"Ovo je ogromna privilegija i izazov. Inspiriše me to što imam priliku da doprinesem Meklarenovoj zaostavštini. Meklaren ima viziju, rukovodstvo i iskustvo, ali što je najvažnije da ljude vrati u vrh takmičenja, što će biti moj zadatak", naveo je Zajdl.

Meklaren je prošlu sezonu završio na šestom mestu od eset ekipa, a 80 odsto bodova osvojio je dvostruki svetski šampion Fernando Alonso, koji je na kraju prošle godine napustio Formulu 1.

On će u maju voziti trku Indijanapolis 500.

Od ove godine za Meklaren će voziti bivši vozač Renoa i ekipe Toro Roso Španac Karlos Sainc i mladi Britanac Lendo Noris.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

1 d

U fokusu

Vidi sve