Nova vest
Auto-moto

Petak, 30.11.2018.

14:26

Botas: Razočaran sam, od sada ću voziti svaku trku kao da je poslednja

Vozač Mercedesa Valteri Botas rekao je da mora da promeni stav u sledećoj sezoni Formule 1.

Izvor: B92

Autor:B92

Botas: Razočaran sam, od sada ću voziti svaku trku kao da je poslednja
Photo by Mark Thompson/Getty Images

Botas nije pobedio nijednom u ovoj sezoni i priznao je da je bila jedna od najslabijih u njegovoj karijeri.

Finac ima ugovor sa Mercedesom za 2019. godinu i planira da ostane u ekipi i posle toga, iako je rezervni vozač Esteban Okon ozbiljan kandidat za drugog vozača svetskog šampiona u konkurenciji konstruktora.

"Ovaj sport je zanimljiv, ne znaš šta budućnost nosi. Ali, mislim da treba da promenim pristup, pošto nemam šta da izgubim. Voziću kao da mi je svaka trka poslednja, to je dobar plan", rekao je Botas, preneo je Autosport.

Botas je u prvoj sezoni u Mercedesu, 2017. godine pobedio u tri trke, a iako je ova sezona lošija po pitanju rezultata, on je rekao da je siguran da je napredovao i primakao se šampionu, klupskom kolegi Luisu Hamiltonu.

"Ono što smo analizirali kao ekipa je da je moja brzina u kvalifikacijama i u trkama, u poređenju sa Hamiltonom, u proseku bolja ove godine, što je pozitivno, ali rezultati nisu. Moramo da analiziramo zašto nema rezultata. Ponekad nisam imao sreće, a ponekad iz drugih razloga. Ali, mislim da su moji nastupi ove sezone bili bolji, ali rezultati lošiji", naveo je on.

Finski vozač je uveren da ima brzinu i potencijal da pobedi Hamiltona.

"Najvažnije je što nikada nisam govorio sebi da nisam dovoljno dobar za ovo. Iako sam razočaran sezonom, znam da mogu mnogo više od onoga što sam ove sezone pokazao i to je važna stvar", dodao je Botas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve