Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 15.10.2018.

23:05

Volf pohvalio Hamiltona: On podstiče celu ekipu

Direktor Mercedesa Toto Volf pohvalio je vozača te ekipe Luisa Hamiltona, koji je na korak od osvajanja pete šampionske titule u Formuli 1.

Izvor: LN

Autor: LN

Volf pohvalio Hamiltona: On podstiče celu ekipu
Photo by Mark Thompson/Getty Images

Volf je rekao da je Hamilton sada "kompletniji vozač nego što je bio u prošlosti".

"On pokazuje vrhunske nastupe u bolidu i u isto vreme podstiče celu ekipu da posao završava na najvišem nivou", rekao je Volf, preneli su britanski mediji.

Hamilton će odbraniti titulu ako u nedelju u trci za Veliku nagradu SAD pobedi, a njegov rival Sebastijan Fetel iz Ferarija ne zauzme drugo mesto, odnosno Britanac će biti šampion ako osvoji osam bodova više od nemačkog vozača.

Hamilton je šest puta pobedio u poslednjih sedam trka u šampionatu i uoči trke u Ostinu ima 67 bodova više od Fetela. Do kraja sezone ostale su još četiri trke.

Britanac je od 2012. godine pobedio u pet od šest trka u Ostinu, u jednoj kao vozač Meklarena 2016. godine, a četiri poslednje godine kao vozač Mercedesa.

Volf je, međutim, rekao da borba za titulu još nije završena.

"Ta staza nam je odgovarala otkako je uvedena u kalendar Formule 1. Ali, prethodni rezultati nemaju uticaja na ovogodišnji šampionat. Svi u ekipi znaju da ne smemo ništa da uzimamo zdravo za gotovo, bićemo marljivi i naporno ćemo raditi za dobar rezultat u Teksasu. Borba za šampionat je uzbudljiva i jedva čekamo sledeće poglavlje u epskoj borbi srebrnih i crvenih", naveo je on.

On je dodao da Mercedes tokom leta nije imao najbrži bolid, ali da je ekipa u poslednje vreme pokazala dobre nastupe.

"Međutim, u poslednjih nekoliko trka bili su nam bliži nego što je izgledalo. Ferari ima snažno vozilo i sigurno je da će se boriti do poslednje krivine u Abu Dabiju (poslednja trka). U 17 trka bili su odlični protivnici i nema razloga da mislimo da tako neće biti i u poslednje četiri trke. Oni će se, baš kao i mi, žestoko boriti za svaki bod i svaku poziciju", zaključio je Volf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve