Nova vest
Auto-moto

Petak, 05.10.2018.

09:10

Ferari ne može da prati Mercedes – Hamilton najavio pobedu i na Suzuki

Vozači Mercedesa dominirali su na prva dva zvanična treninga na Velikoj nagradi Japana.

Izvor: AK

Autor: AK

Ferari ne može da prati Mercedes – Hamilton najavio pobedu i na Suzuki
Foto: Getty images

Aktuelni prvak i lider F1 šampionata Luis Hamilton je oba puta bio najbrži na Suzuki, oba puta ispred svog timskog kolege Valterija Botasa.

Na prvom treningu Britanac je imao 0,446 sekundi bolje vreme od Finca, a na drugom 0,461s.

On je na prvom treningu izbegao i težak sudar sa Pjerom Gaslijem koji se zaustavio na stazi, brzom reakcijom je sprečio katastrofu.

Hamiltonov glavni konkurent u borbi za titulu Sebastijan Fetel je u svom Ferariju zaostajao čak 0,994s na prvom i 0,833s na drugom treningu.

Britanac ima 50 bodova više od Nemca uoči poslednjih pet trka sezone, a za novu, petu titulu šampiona nije mu potrebna čak nijedna pobeda.

Ukoliko Fetel nekim čudom zabeleži pet trijumfa (Japan, SAD, Meksiko, Brazil i Abu Dabi), Hamiltonu je za "overu" prvog mesta dovoljno da ima četiri treća i jedno drugo mesto na podijumu.

Treći slobodni trening na Suzuki na programu je u subotu od 5 časova, dok su kvalifikacije u 8.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

3 d

U fokusu

Vidi sve