Nova vest
Auto-moto

Utorak, 14.08.2018.

18:41

Šampion se posle 17 godina oprašta od F1: Vreme je da idem dalje

Vozač Meklarena Fernando Alonso saopštio je da na kraju sezone napušta Formulu 1.

Izvor: B92

Autor:B92

Šampion se posle 17 godina oprašta od F1: Vreme je da idem dalje
Getty images

Alonso je u Formuli jedan debitovao 2001. i od tada je slavio na 32 trke, zabeležio je 22 pol pozicije i 97 puta je bio na podijumu.

Šampion je bio dva puta, 2005. i 2006. godine, dok je tri puta kao drugi završavao šampionat.

"Nakon 17 divnih godina u ovom neverovatnom sportu, vreme je da napravim promenu i krenem dalje. Uživao sam u svakom minutu ovih neverovatnih sezona i ne mogu dovoljno da zahvalim svima koji su doprineli da sve bude tako posebno", rekao je Alonso.

On je naveo da je još pre nekoliko meseci doneo odluku.

"Ostalo je još nekoliko trka ove sezone i učestvovaću u njima sa više posvećenosti i strasti nego do sada", rekao je Alonso.

Alonso je zahvalio svima u Meklarenu i istakao da će njegovo srce uvek biti s tom ekipom. Bivši vozač Minardija, Renoa i Ferarija je, na kraju, zahvalio svim bivšim ekipama, klupskim kolegama, konkurentima, prijateljima, novinarima i svima sa kojima je saradjivao tokom karijere u Formuli 1.

"Posebno svojim navijačima širom sveta. Siguran sam da će nam se putevi ponovo ukrstiti u budućnosti", naveo je Alonso.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve