Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 22.07.2018.

17:14

Da li je Fetel ovim kiksom upropastio sezonu? (VIDEO)

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel izleteo je sa staze u 52. krugu trke za VN Nemačke u Hokenhajmu i pred domaćom publikom izgubio prvo mesto u šampionatu.

Izvor: B92

Autor:B92

Da li je Fetel ovim kiksom upropastio sezonu? (VIDEO)
Getty images

Luis Hamilton je profitirao zahvaljujući kiši i nesigurnosti Nemca koji je u relativno sporoj krivini izgubio kontrolu nad bolidom i proklizao.

Izleteo je sa staze i udario u zaštitnu ogradu, posle čega je sa Sirotkinom, Strolom i Rikardom trku završio pre 67. kruga.

Hamilton sada ima 188 bodova, Fetel je drugi u generalnom plasmanu sa 171, sledi Kimi Raikonen sa 131. Upravo Finac je završio treći i u Hokenhajmu, a četvrti je njegov sunaordnik Valteri Botas sa 122 boda.

Naredna trka se vozi u Mađarskoj na Hungaroringu za pet dana, a Nemac mora brzo da se vrati 'na pravac' kako ne bi jednim kiksom upropastio čitavu sezonu.

Ferari inače čeka titulu od 2007. godine, kada je najbrži u Formuli 1 bio Kimi Raikonen. Nakon toga je usledila dominacija Renoa i Mercedesa, čiji su vozači osvajali sve titule od 2007. do sada.

Mercedes je prvi i u konkurenciji konstruktora sa 310 bodova ispred Ferarija koji ima 302. Treći je Red Bul sa 211, a slede Reno, Fors Indija, Has i Meklaren koji imaju dvocifren broj bodova u ovogodišnjem šampionatu.

Kako je izgledao incident Nemca možete da pogledate u snimku ispod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve