Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 22.07.2018.

16:25

Rikardo se nada produženju ugovora sa Red Bulom

Vozač Red Bula Danijel Rikardo rekao je da se nada da će početkom naredne nedelje produžiti ugovor sa tom ekipom u Formuli 1.

Izvor: B92

Autor:B92

Rikardo se nada produženju ugovora sa Red Bulom
Getty images

Pregovori Rikarda i čelnika Red Bula traju mesecima, a spekulisalo se da će Australijanac napustiti ekipu.

Međutim, nakon što je Mercedes potvrdio da će Luis Hamilton i Valteri Botas voziti i narednu sezonu u ekipi, Rikardo nema mnogo dobrih opcija i ostaće u Red Bulu, preneo je Auto Sport.

Direktor Red Bula Kristijan Horner rekao je da bi situacija uskoro trebalo da se reši, a sa tim se složio i Rikardo.

"Sve je izvesnije. Situacija sa ostalima je prilično jasna, pa ću se koncentrisati na trku, a pretpostavljam da će početkom naredne nedelje sve biti završeno", rekao je Rikardo.

Upitan da li je bio njegov izbor da podstakne potpisivanje ugovora, Rikardo je rekao: "Većinom".

On je rekao da će biti zadovoljan kada sazna da dogovor postoji i da će ugovor biti potpisan.

"Želeo bih da odem na odmor uz potpisan ugovor, ali čak i ako to ne uradim naredne nedelje, biću zadovoljan ako znam da ću ga potpisati", dodao je Rikardo.

On nije želeo precizno da odgovori da li na dužinu ugovora koji bi trebalo da potpiše sa Red Bulom ima uticaja to što Mercedes nije potvrdio ugovor Valteriju Botasu za 2020. godinu, već samo za narednu.

"Možda. Ali, ne mislim samo na Botasa, nego uopšte, mislim da će biti nekih promena, takodje i u ekipi. Videćemo. Još nisam ni na šta pristao. Neću više ništa reći povodom toga", rekao je Rikardo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve