Nova vest
Auto-moto

Petak, 16.02.2018.

14:57

Vilijams brani izbor vozača: Sirotkin nije "plaćenik"

Zamenica direktora ekipe Vilijams u Formuli 1 Kler Vilijams stala je u odbranu odluke tima o angažovanju Lensa Strola i Sergeja Sirotkina u predstojećoj sezoni.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Vilijams brani izbor vozača: Sirotkin nije

Vilijams je istakla da nije pošteno nikoga nazivati "plaćenim vozačem".

Mnogi su skeptični po pitanju izbora 22-godišnjeg Sirotkina, koji se takmičio u Formuli 2, umesto Roberta Kubice kao zamene za Felipea Masu. Sirotkin je neiskusan, ali ima veliki sponzorski ugovor.

"Nije ništa novo u Formuli 1 da uz vozača ide i novac i hvala nebesima da je tako. Bilo bi neverovatno naivno da neko kaže da su takvi vozači plaćeni. Sjajno je što su partneri finasijski podržali vozača, to je sjajno za tim i za njega. Ovo je skup sport, ne samo Formula 1 nego i granski sportovi automobilizma", rekla je Vilijams.

Ekipa Vilijams predstavila je bolid za narednu sezonu - FW41, za koji je navedno da je "znatno drugačiji" od prethodnika. Tehnički direktor Vilijamsa Pedi Lav rekao je da će Vilijams koristiti Mercedesove motore i da je ekipa napravila brojne radikalne promene kako bi se bolid razvijao.

"Sirotkin je izabran u ekipu prema zaslugama. Tim ljudi koji je birao vozače ne zna za finansije, nije u to uključen. Odluka je doneta prema podacima vozača, a Sirotkin je dobio mesto jer ga je zaslužio", dodao je Lav.

Lav je rekao da Vilijams dovodi samo talentovane vozače, pošto je je to "opasan biznis" i ne želi nekome da dozvoli da vozi samo zato što ima sponzorski ugovor.

Vilijams je prošlu sezonu završio na petom mestu u konkurenciji konstruktora. Poslednju pobedu ekipa je ostvarila 2012. godine, u trci za Veliku nagradu Španije.

Šampionat Formule 1 počinje 25. marta trkom za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Ferstapen: Fantastično!

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Kine i da je uživao jer je tokom čitavog vikenda u Šangaju bio brz.

Beta

12:05

2 d

U fokusu

Vidi sve