Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 09.11.2017.

13:12

Hamilton o "rajskim papirima": Oko mene je oluja

Vozač Mercedesa i aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton kaže da ga to što se njegovo ime našlo među "rajskim papirima" neće poremetiti pred trku u Brazilu.

Izvor: B92

Autor:B92

Hamilton o
Getty images

Hamiltonovo ime se pojavilo u vezi sa utajom poreza za privatni avion vozača. Njemu je vraćen pdv u iznosu od 3.3 miliona funti od ukupnih 16.5 miliona.

To se desilo nakon što je avion uvežen na ostrvo Man 2013. godine, piše Independent. Prema njegovoj službi za odnose s javnošću, slučaj je sada u rukama Hamiltonovih advokata.

"Oko mene je trenutno oluja. Mnogo me različitih priča okružuje, ali nemam ništa da dodam celom scenariju koji se dogodio. Ne skreće mi pažnju sa svojih osnovnih vrednosti i ovde sam da bih pokušao da osvojim brazilski Gran pri po drugi put u svom životu", rekao je Hamilton po dolasku u Sao Paulo.

Hailton je četvrtom titulom prestigao Džekija Stjuarta kao najuspešniji britanski vozač, a veliki uspeh proslavio je osmodnevnim odmorom.

"Vratio sam se sa odmora sa porodicom i prijateljima i proveli smo se bolje nego ikad. Bilo je sjajno podeliti iskustvo osvajanja svetske titule sa ljudima koji su deo mog života. Ovde sam došao sa srećan i sa velikom pozitivnom energijom da što bolje zasijam u Brazilu", rekao je Hamilton koji ističe da je jedino fokusiran na osvajanje novog prvog mesta.

Kaže da, iako je šampionat gotov još posle Meksika, i dalje ima ambiciju da pobeđuje jer nije od onih koji će sesti i nekom drugom prepustiti slavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve